Möte...???

Idag har jag varit hemma från jobbet.
När jag vaknade imorse kändes magen bättre,
men jag är fortfarande väldigt öm och sen
smärtar det till i vissa lägen.
Och eftersom det känns bättre, så avvaktar
jag med att ta kontakt med vårdcentralen.

Jag är hemma alldeles själv... skönt.
När man inte är riktigt kry, så orkar man inte
med folk och stim... inte jag i alla fall.

Hasse jobbar eftermiddag och kommer hem
vid åtta-tiden.

Johanna är fortfarande i skolan. Hon slutar skolan
klockan 16.00.

Mattias var bara hem och vände när han hade slutat
skolan. Han lämnade ryggan och sen tog han
skateboarden och skulle ut och åka med Albin.
Sen svamlade han något om attt han skulle
på ett möte på kommunhuset klockan fyra..????
Dom skulle snacka om att dom vill ha
någonstans att åka skateboard....
Hmmm... ja, jag får väl höra mer när han
kommer hem.

Morsan och farsan har varit här... dom åkte
hem alldeles nyss.


Kommentarer
Postat av: Teresa

Min mejl funkar inte !!!! frustrerande !!! grrrr...

Å så är det för sent för att ringa.... jag fick tusen tankar i huvudet när vi pratade en stund idag... och det snurrade på när jag gick hem....

Alltså... jag köper inte eran teori om min dotter... Jag ville inte käfta emot..men känner att jag måste stå upp för henne. Stå emot grupptryck...nja...det har både hon och jag svårt för många gånger..men det beror på sammanhanget... men det du inte nämde något om är hur självständig hon ändå är !!! Hon fixar mycket själv ! Både att ta hand om sig själv, laga mat, barnvakta Cecilia, tränar och gymmar och tar sig dit och hem själv. Åker å shoppar på kupolen och i västerås och tar sig dit och hem själv !!! Hon uppträder på stora evanemang, talar i kyrkan inför mer än fullsatt... alltså listan kan göras lång... och att hon klär sig, pratar och gör som alla andra måste jag bara kommentera...NEJ..har någon annan ett plagg så kan hon inte ens köpa det ! Vill inte ha lika skor, solglasögon eller örhängen eller dyligt som någon annan har...därav storshopping i USA via nätet + farbror eller gudmor... Däremot lånar de kläder och atteraljer av varandra.... pratar som alla andra... ja jag ska nog erkänna att alla tar vi nog efter och apar efter de vi tycker om...man formas ju. Då är det ju bra om det är bra folk man omger sig med.Så... jag tycker det var lite orättvist.... som att kasta glas i stenhus liksom.... Jag menar... JAG är stolt över mina båda tjejer. De har toppbetyg -sköter skola och uppgifter - är hänsynsfulla och hjälpsamma - pigga och glada/trevliga och sociala - öppna och ärliga. Sen att vi alla väljer lite fel ibland...jo så är det , men det kan enkelt rättas till..om man vill. Så att påstå att hon inte har egen vilja...att hon styrs av andra ..mer fel kan det inte bli!!! Men att man inte vill att andra ska tycka ditten eller datten om en ...jag så är väl de flesta,,,det är inte många som skiter helt i det !! Inte jag ..och inte du heller tror jag. Inte din dotter heller... och det är ju sunt !!! Värdegrund...moral... respekt.... alltså... kanske missuppfattade jag dig..eller förstorar... men jag tyckte inte det var så snällt sagt... OM vi nu talar om min äldsta så är hon så mycket mognare och har kommit så mycket längre ...än MÅNGA andra.

Så där ja! Nu känns det bättre..lite iallafall.... brorsans bil är ju fortfarande trasig.... hahahah

2009-06-08 @ 22:30:06
Postat av: Fia

Usch, det låter inte bra med din mage :( Jag är så hypokondrisk av mig så jag hade ringt vårdcentralen på en gång :)

Ja, det var då inget kul i Mora iaf..

Blir det nå skoj på midsommar då?



Kramar!!

2009-06-08 @ 22:57:11
URL: http://heavenlyme.blogg.se/
Postat av: Jaana

Teresa: JAPP..du har missuppfattat och förstorat det hela. TOTALT!! Jag sa TROR... och INGET ANNAT!!!! Vi har ingen teori som helst..utan vi råkade bara nämna att vi TROR... och det betyder inte detsamma som om vi TYCKER det...eller att det är så.

Och vi pratade inte om, om man är självständig eller inte ( där har du rätt och kommer ihåg rätt )... om man är duktig eller inte...hur man är eller inte...osv.

Vi pratade ju om något helt annat... tonåringar som dricker eller inte dricker alkohol...

Så jag har INTE kastat någon sten i glashuset...för jag sa INGET om huruvida du kan vara stolt eller inte över dina barn...om dom gör fel eller inte...osv..osv.. ( det du nämner i kommentaren ).

Jag sa INTE att hon inte har egen vilja och styrs av andra...jag sa TROR att hon faller för grupptryck om just det vi pratade om... och inget annat.... kommer du ihåg???

Jag skulle då inte ta illa upp om någon sa att min dotter är som dom flesta i hennes ålder...klär sig som de flesta ( normala kläder men i deras stil ), pratar som dom ( dom har väl massa uttryck och slangord i den åldern..?) och att man TROR att dom kanske faller för grupptryck i en VISS situation ( det vi pratade om )....

Så jag tycker att du är inte snäll mot mig nu...för det "låter" som om jag har pratat illa och klankat ner på din dotter... och det gjorde jag då INTE!!

Jag säger det igen...att jag sa TROR...

Så jag tycker att du har gjort en tupp av en fjäder... det är min åsikt..och jag vet vad jag sa och inte sa.



2009-06-08 @ 23:50:29
Postat av: Jaana

Fia:Hahhaa..ja, alla är vi olika.



Vi har faktiskt inte planerat något för midsommar ännu... vi har inte ens pratat om vad vi ev. ska göra då... vi får väl se nästa vecka vad vi känner för.



Vad ska ni göra?



Kram!!!

2009-06-08 @ 23:53:43
Postat av: Teresa

;o)

Hadedet inte varit för sent hade jag ringt.... å nu är du på jobbet ...å alla som vill följa den här konversationen är välkomna ! hahahah

Nej, jag håller med dej i nästan allt... jag vet oxå vad som sas... och vad som inte sas...men vad menas egentligen...det var nog det jag grubblade på.... det lät inte så positivt i mina öron...och jag blev nog lite sårad ja..men försökte vifta bort det...och prata om annat men det förföljdem ig... Jag tycker oxå att det är/var fegt att behöva ha typ en cider och sippa på bara för att vara som andra..men det var ju mer bakom... man slipper tjat och gnäll och alla negativa ord...så det var nog mer så än att man valde att ha en cider i handen för att vara som alla andra...att klimatet är tufft ...mycket värre än vad det varit bland ungdomarna, är ju ett ansvar som ligger hos de vuxna....Men det finns alltid lösningar och detta var en enkel väg...tyvärr oxå en väg med konsekvenser... Men att hon är så lättpåverkad och gör som ALLA andra ...det var nog den biten jag reagerade på... njaeee...som jag sa..när hon vill något..och ingen annan av oss ifam eller kompisar hänger på så fixar hon det ensam. Som tex köpte busskort, gymkort och åker 2 -4 ggr i veckan till Ludvika ENSAM. Hade hon fallit för grupptrycket så enkelt så hade hon inte gjort det tex. Många av hennes kompisar gör ingenting hemma..men får allt serverat ändå..pengar å saker bara flödar. Så har mina aldrig haft det. Vi måste hjälpas åt , spec då det ofta bara är en vuxen i hushållet som kan fixa och dona. De har oxå ansvar och skyldigheter trots att kompisarna ibland tycker att det är fånigt...men det skiter hon i.

Jag menade inte att vara elak eller så mot dej.. och jag anser inte att jag gjort nån tupp av någonting...men jag tycker det är viktigt att vara tydlig istället för att bli....sur ??

Så summa summarum.. min tjej är inte alls som alla andra. Och hon faller lika lätt för grupptryck som jag kan göra i en församling som tex en stor hop kolleger.Man vill inte sticka ut och verka korkad. Och jag VET att hon hade druckit sig berusad om hon fallit för något tryck. Nu tog hon en cider så hon slapp allt gnäll. MEn det ska inte hända igen. I min mening så ser jag inegn skillnad i det jag gjorde som tonåring då jag hade cocacola när de andra drack rom o cola osv.... det såg ju bra ut - hahahha och ingen tjatade. Förstår du....

2009-06-09 @ 07:39:04
Postat av: Anonym

Jag tycker blogginnehavaren skall lägga mer fokus på sin egen dotter(!!) Det är så lätt att klanka på andra om man själv eller ens egna inte mår bra eller sköter sig.

Jag känner igen er båda, och jag håller med Teresa faktiskt. Jag förstår att man som förälder inte vill att ungdomarna skall dricka - men vad kan vi göra mer än påminna om regler och hoppas att de inte dricker. När de dricker...vilket alla gör förr eller senare, även barn till missbrukare. Eller så blir det något annat som tar över. Så kass ser verkligheten ut.

Härligt att se när föräldrar står upp för sina barn, ungdomar. Det är tyvärr alldelens för ofta som de får klara allt själva idag. Föräldrar glömmer bort att det är de som bestämmer och har ansvaret.

Kan ju lägga till att mina barn provade dricka i den åldern. Men mådde så dåligt så det dröjde till nästa gång. Så en snutt cider!! Det är ju bara att smaka - och det gjorde vi väl alla - vi med! Och inte på grund av nåt grupptryck utan för att man ville.

Kramiz !

2009-06-09 @ 13:05:14
Postat av: Jaana

Teresa och Anonym (fegt): Nu är jag förbannad... jag har inte sagt något om att att Teresas dotter dricker eller inte..det var hon själv som tog upp det.. jag visste inget om det... och jag min dummer råkade säga att jag TROR att hon faller för grupptryck... för det är ju inte alls ovanligt i dom sammanhang... DET VAR DET ENDA!!

Jag har INTE sagt att din dotter (Teresa) faller för grupptryck i något annat sammanhang... och jag sa fortfarande TROR!!!

Vilket jävla rabalder det blev av detta..för att jag råkade säga att jag TROR. Sen börjar du blanda in allt annat...som inte har med sammanhanget att göra... inte ett skit faktiskt.

Och anonym... jag lägger mer fokus på min dotter än någons annans!!! Jag vet hennes fel och brister och även hennes bra sidor..och det kan jag ta...men det kan tydligen inte alla. Vi pratade om Drakbåtshelgen och alkohol och jag råkade nämna EN sak..som sen har blivit till något helt annat i denna blogg.

Jag har INTE klankat ner på Teresas dotter!!!!

Och anonym..fegt att vara det...jag vet att ungdomar smakar på alkohol för att dom vill och för att dom känner grupptryck..det är ju inget nytt.

Jag kommer faktiskt ihåg hur det var att vara tonåring... men att det är mycket tuffare idag.





2009-06-09 @ 16:31:47
Postat av: Teresa

Anonymt: Instämmer med Jaana...om du känner oss båda...??? Varför anonymt ???

Fler som vill delta ??? hahahhaa



Jaana: Kul med internet !!! :o) Jag har fortfarande ingen email.... och orkar inte ringa...och hur skulle det vara för våra intresserade bevakare om vi inte fortsätter offentligt ??? (kan inte låta bli att fnissa)

Jaana, jag är inte arg...eller sur eller nåt... men jag hade det i systemet och då ska det BORT.

Men jag tog inte upp nåt som bara var ur det blå... fattar inte... och du sa visst att hon är typen som faller för grupptryck....klär sig som alla andra fjortisar...har håret likadant...pratar som dem osv.... Men det är ok. Det är din/er åsikt eller vad ni tror... men ju mer jag tänkte på det så blev jag ju upprörd....som MAMMA - för jag sa inget direkt.. jag hade ju pluttan med och ville inte skapa en diskussion ..... men ...

nu skriver du att du visste INGET....det gjorde du ju! Johanna hade ju sett hennes kompis vingla runt ! Hon hade ju berättat för dej !! ( BRA GJORT by the way !! - fortsätt med det ..likaväl som jag vill veta om min eller din dotter och att vi pratar om det du och jag !) Det tycker jag dom ska veta att vi gör.

Å jag känner inte att du eller nån har klankat ner...men dömt..skulle jag vilja påstå. Hon är söt - blond- har otroligt vackra blå ögon - har en kropp som många..även jag skulle vilja ha för då passar allt !! Då döms man lätt.. Så att hon och många av hennes fotbollskompisar klär sig lika...i sina teamsportiaoveraller.... kan jag tycka är störtskönt för det är bekvämt men å andra sidan passar hon ju i allt så då önskar man ju att hon hade nåt "finare" på sig ibland...hahahhaha

Å förlåt... men konsten att vara fåordig har jag aldrig tagit till mig... :o)

Men till sist... du skriver att jag blandar in allt möjligt annat i det här... och det tycker inte jag att jag har... Men man får ju tycka..och när det kommer till barnen och barnuppfostran så sa du ju själv att vi tänker MYCKET olika. Jag tycker du är alldelens för slapp...men det har vi ju pratat om..och det beror ju på olika saker...

Och om jag skapade en "djävla rabalder" för ingenting.... ( i min mening kan det inte varit ingenting - jag har svårt att tro att jag skulle reagera så här på ingenting som en av mina absolut äldsta vänner sagt...eller hur ???)

Kan du tänka dej vad jag skulle göra om det nu hände nåt "större"...? :o)



Som du vet sen tidigare så står jag för det jag säger och tycker...så för min del spelar det ingen roll om halva Sverige läser detta :o) MEn OM någon har något att tillägga så gör det inte anonymt...då kan man lika gärna tycka i det tysta....



Kram på dej Jaana !!



2009-06-09 @ 19:25:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0