Gubbalåda......

 
 
Gubbalåda 4 portioner
 
4 kokta kalla potatisar, ca 300 g
1 gul lök
smör
2 hårdkokta ägg
½ dl finhackad persilja
1 burk ansjovisfiléer, 125 g, med spad ca 2 msk
2 dl vispgrädde
2 dl riven lagrad ost, t ex Svecia
 
 
Sätt ugnen på 225´C.
Skala potatis och lök. Skär potatisen i tunna skivor och lägg dem i en ugnsäker form.
Skiva löken. Fräs den i smör i en stekpanna tills den blir mjuk.
Skala och hacka äggen.
Lägg löken över potatisen.
Strö över ägg och persilja.
Lägg på ansjovisfiléerna.
Tillsätt ansjovisspadet och grädden.
Strö över den rivna osten.
Grädda i ugnen ca 15 minuter.
 
 
Servera med bröd, smör och ost.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0